CPC och CPA annonser

Vad skulle du tycka om att kopiera och klistra in några rader kod, ladda upp det på en sajt eller blog, och sedan låta företag skicka dig pengar utan att du behöver göra något mer arbete? Det kan låta som att det är för bra för att vara sant, men miljoner ägare till sajter och bloggar världen över gör det varje dag och tjänar hundratals, ibland tusentals, dollar på det.

Annonsprogramstyperna Cost-per-click (CPC) och cost-per-action (CPA) har blivit allt mer populära bland både små och stora företag. De engelska termerna kan närmast översättas med betala-per-klick och betala-per-agerande. Företagen använder sig av sajter och bloggar för att göra reklam för sina varumärken och produkter, och erbjuder monetär kompensation till sidans ägare som tack för hjälpen. Annonstyperna CPC och CPA erbjuder en win-win lösning för både företag och sajtägare.

Tjäna pengar med CPC (Cost-Per-Click)

När det gäller att tjäna enkla pengar på nätet kan det knappast bli mycket enklare än att installera CPC-program på en blogg eller sajt. Reklam av typen ”betala-per-klick” fungerar precis som namnet antyder. Ägaren till sajten placerar koden på sin sajt eller blogg, vilket skapar annonser eller länkar som är direkt kopplade till sajten. Varje gång någon av sajtens läsare klickar på någon av de annonser som skapas tjänar ägaren till sajten pengar.

Vissa CPC-program, till exempel Google Adsense, visar annonser som har varierande ersättningsnivåer. Andra betalar en fast summa per klick, oavsett vilken annons som blev klickad på. En av de stora fördelarna med att använda sig av CPC-reklam en sajt eller blogg är att inkomsten är helt passiv. Förutom den ursprungliga installationen av koden behöver sajtens ägare inte utföra något mer jobb. Han eller hon kommer att fortsätta tjäna pengar på varje klick lång efter att arbetet har slutförts.

För att ansluta sig till ett CPC-program måste sajtens ägare registrera sin sajt hos det företag som erbjuder programmet. Vissa program har en enkelt kvalifikationsprogram för sajter, medan andra kan vara mer komplicerade eller ställa krav på ett visst antal besökare till sajten innan de godkänner din ansökan.

Varje ägare får ett unikt identifikationsnummer för att spåra trafiken och se till att ägaren får betalt för de klick som görs på sajten. Det är visserligen möjligt för ägare att delta i fler än ett CPC-program, men det är viktigt att läsa användarvillkoren för varje program för att undvika överträdelser av reglerna. En del program har strikta regler om hur deras CPC-annonser får användas.

Ägare av sajter måste också vara försiktiga så att de inte råkar klicka på annonser som visas på deras egen sajt, även i situationer där de är genuint intresserade av annonsen, eftersom många CPC-program räknar egna klick som klickbedrägeri. Att ägna sig åt klickbedrägeri är tillräckligt för att intjänade medel ska frysa inne, och du riskerar dessutom att bli utkastad och aldrig få delta i programmet igen.

Tjäna pengar på CPA (Cost-Per-Action)

Annonser av typen Cost-per-action (CPA) påminner om cost-per-click, men kräver lite mer från sajtens besökare. Istället för att få betalt varje gång en besökare klickar på en annons får sajtens ägare betalt när besökaren klickar på en annons och sedan fullbordar någon specifik syssla.

Det kan till exempel handla om att besökaren måste ange sin e-postadress, anmäla sig till att prova en produkt gratis eller slutföra ett köp. Dessa program kräver mer av besökaren för att ägaren av sajten ska tjäna pengar, men samtidigt betalar de normalt mer än CPC-kampanjer. Det är till exempel vanligt att de CPA-kampanjer som kräver att besökaren ska ange en e-postadress betalar flera USD per e-postadress. Andra kampanjer, till exempel de som kräver ett köp, kan betala $20, $30 eller mer per genomförd uppgift. CPA-annonser kräver mer av sajtens besökare för att sajtens ägare ska tjäna några pengar, men de här programmen kan på lång sikt inbringa mer pengar än CPC-programmen.

Att välja att delta i CPC- eller CPA-program, eller både och, är ett utmärkt sätt att tjäna pengar på en sajt eller blogg. Det kräver inte någon stor kraftansträngning för att man ska tjäna pengar på nätet, och dessutom fortsätter det att generera intäkter över tid. Inkomsterna kan visserligen vara oberäkneliga från månad till månad, men både CPC- och CPA-program räknas ändå som en stadig inkomstform för sajtägare.

Vad dock realistisk med hur mycket du kommer att kunna tjäna – ofta får man inte så mycket per besökare så det kan behövas stora volymer innan du tjänar tusentals kronor i månaden. Även om annonserna i sig själv inte kräver något arbete när de väl är upplagda, så behöver du göra allt du kan för att dra så många relevanta besökare som möjligt.

Senaste nyheterna

CFD handel ger dig den hävstång du behöver
12:e december 2017 - CFD handel gör det möjligt att tjäna stora pengar på små rörelser...
Börja investera långsiktigt
4:e oktober 2017 - Det är alltid mycket mer frestande att försöka tjäna stora pengar...
Handla med aktier helt gratis
4:e augusti 2017 - Om man vill handla med aktier hos sin bank så är det ganska dyrt....
Vad är binära signaler
9:e juni 2017 - Binära signaler är en typ av tjänst som man kan prenumerera på...
Tjäna snabba pengar med binära optionerna
7:e april 2017 - Binära optioner är en ny spännande typ av finansiellt instrument...
Bygg en bättre framtid med utdelningsaktier
4:e februari 2017 - En utdelningsportfölj är ett mycket bra sätt att bygga en stabil...

Mer om Reklam och annonser

Google AdWords
Genomgång av Google AdWords - ett av världens största annonsnätverk och en av de populäraste annonstyperna på internet.
PPC annonser
PPC står för Pay Per Click och är ett begrepp som betyder att du visar en annons...
Låneförmedlare
Är du osäker över vart du ska låna pengar och hur allt fungerar med ränta, amortering,...
Privatlån
Ett Privatlån är ett lån som inte är förenat med någon säkerhet, banken äger...
Låna med betalningsanmärkningar?
Har du fått betalningsanmärkningar och känner dig låst? Du är inte ensam och...
Rätt kreditkort sparar pengar
De allra flesta håller nog med om att de gärna tjänar lite extrapengar emellanåt....

Nyheter

CFD handel ger dig den hävstång du behöver
CFD handel gör det möjligt att tjäna stora pengar på små rörelser i en aktie (eller andra andra finansiella instrument.) Om du inte vet vad en CFD är så rekommenderar jag att du läser vår artikel här. CFD:er gör det möjligt att handla ett stort antal olika aktier med relativt stora hävstänger.
Börja investera långsiktigt
Det är alltid mycket mer frestande att försöka tjäna stora pengar snabbt än det är att sakta och stabilt bygga en förmögenhet genom att investera långsiktigt i högkvalitativa aktier.


Inkomstkategorier

Sidor

Övrigt skoj

Ekonomibloggar

Det finns fler bloggar och sajter där ute som tipsar om bra sätt att tjäna extra pengar. Här listar vi bra platser där du hittar mer information.

Teknik

Nyhetsarkiv

Copyright © 2009 Hotpage.se.
Hotpage.se garanterar inte att du tjänar pengar på produkter eller tjänster som beskrivs här.
På internet kan man tjäna mycket pengar, lite eller inget alls. Och du kan även förlora pengar.
Din inkomst beror på din arbetsinsats och den metod du använder.
Vi kan inte stå till svars för eventuella ekonomiska förluster.