Google AdWords

Inget företag eller annonsör kan ignorera den enorma potential internet har vad gäller marknadsföringsstrategier och målgrupper. Med världsomspännande exponering och många olika annonsmetoder är internet ett ovärderligt redskap för vem som helst som önskar marknadsföra sina produkter, tjänster eller idéer.

Google är en av internets giganter, och med en populär och välgjord sökmotor är de mycket väl medvetna om värdet av annonsering på internet, samt hur utmanande och konkurrensutsatt marknadsföringsbranschen är online. Google har utvecklat ett system vid namn Google AdWords som erbjuder presumtiva annonsörer en attraktiv metod för att nå sina respektive målgrupper.

Vad är Google AdWords?

Google AdWords är ett nyckelordsbaserat annonssystem som använder sig av sökmotorplattformen och nyckelordssökningar för att visa text-, banner- eller till och med videoannonser. Dessa annonser visas intill sökresultaten och lockar därmed en publik som redan är intresserade av just det ämnet.

Google kräver att annonsörer skapar ett konto hos dem innan de påbörjar någon AdWord-kampanj. För att inte lämna något åt slumpen tillhandahåller Google en steg-för-steg plattform för att skapa AdWord-kampanjer och guidar annonsörer genom skapandet och implementeringen av annonserna, samtidigt som man delar med sig av tips och information för att hjälpa kunderna att strömlinjeforma sina kampanjer. Det viktigaste steget under skapandet av annonser är att välja nyckelord, vilka är ord och fraser som är relaterade till annonsens ämne. Google erbjuder gott om hjälp när det kommer till att välja nyckelord, men exempel och information rörande nyckelordsrelevans.

Google har ett helt nätverk av sajter som visar AdWords-annonser, vilket innebär att annonsören inte är begränsad till Googles sökmotorsajt. Google kan automatiskt matcha en annons med en relevant sajt, och annonsören ges också alternativet att ange specifika sajter där annonserna ska visas. Tack vare ett enkelt och effektivt rapporteringssystem kan annonsörer hålla ordning på hur det går för deras annonser och justera placeringen eller ändra i annonsen vid behov. Annonsören har också möjlighet att begränsa sina annonser till en specifik stad, region eller land, och det går dessutom att ha kontroll över kostnaden för annonskampanjen. Eftersom det inte finns något minimikrav på hur mycket man måste spendera och eftersom annonsören endast betalar när någon klickar på annonsen går det att sätta en daglig budget för varje annons.

Bud och kvalitetsrankning

Att skapa en annons är inte någon garanti för att den kommer att visas. AdWords är en av Goggles huvudsakliga inkomstkällor, så det är inte förvånande att den valda kostnaden för en annons har stor påverkan på dess placering. Den summa en annonsör är villig att betala Google varje gång någon klickar på annonsen kallas bud, och ju högre bud desto större är placeringsmöjligheterna.

Google avgör också ordningen för annonserna med hjälp av en kvalitetsrankning som baseras på en sammanvägning av nyckelordsrelevans, historisk klickfrekvens, laddningstid, kontots situation, och andra faktorer. Kvalitetsrankningen kan påverka antalet bud – det kan hända att populära annonser från ett högt respekterat konto inte behöver ett lika högt bud för att väljas ut.

Fördelen med AdWords

Googles AdWords-program är ett billigare och ofta mer effektivt alternativ till andra metoder för annonsplacering på internet. Att söka efter och kontakta sajter för att få dem att acceptera annonser är tidskrävande, arbetskraftsintensivt och potentiellt kostsamt. Med sitt vida nätverk av partnersajter erbjuder Google den mycket attraktiva gåvan vidsträckt exponering, och medan det visserligen är så att Google tar ut avgifter, så får annonsörerna samtidigt gåvan exakt kontroll över AdWords-kampanjer.

Google AdWords är lätt att skapa och sköta, och är ett effektivt redskap i den utmanande marknadsföringsvärlden online.

Senaste nyheterna

CFD handel ger dig den hävstång du behöver
12:e december 2017 - CFD handel gör det möjligt att tjäna stora pengar på små rörelser...
Börja investera långsiktigt
4:e oktober 2017 - Det är alltid mycket mer frestande att försöka tjäna stora pengar...
Handla med aktier helt gratis
4:e augusti 2017 - Om man vill handla med aktier hos sin bank så är det ganska dyrt....
Vad är binära signaler
9:e juni 2017 - Binära signaler är en typ av tjänst som man kan prenumerera på...
Tjäna snabba pengar med binära optionerna
7:e april 2017 - Binära optioner är en ny spännande typ av finansiellt instrument...
Bygg en bättre framtid med utdelningsaktier
4:e februari 2017 - En utdelningsportfölj är ett mycket bra sätt att bygga en stabil...

Mer om Reklam och annonser

CPC och CPA annonser
Genomgång av vad CPC och CPA är och hur du kan tjäna pengar på dessa annonstyper.
PPC annonser
PPC står för Pay Per Click och är ett begrepp som betyder att du visar en annons...
Låneförmedlare
Är du osäker över vart du ska låna pengar och hur allt fungerar med ränta, amortering,...
Privatlån
Ett Privatlån är ett lån som inte är förenat med någon säkerhet, banken äger...
Låna med betalningsanmärkningar?
Har du fått betalningsanmärkningar och känner dig låst? Du är inte ensam och...
Rätt kreditkort sparar pengar
De allra flesta håller nog med om att de gärna tjänar lite extrapengar emellanåt....

Nyheter

CFD handel ger dig den hävstång du behöver
CFD handel gör det möjligt att tjäna stora pengar på små rörelser i en aktie (eller andra andra finansiella instrument.) Om du inte vet vad en CFD är så rekommenderar jag att du läser vår artikel här. CFD:er gör det möjligt att handla ett stort antal olika aktier med relativt stora hävstänger.
Börja investera långsiktigt
Det är alltid mycket mer frestande att försöka tjäna stora pengar snabbt än det är att sakta och stabilt bygga en förmögenhet genom att investera långsiktigt i högkvalitativa aktier.


Inkomstkategorier

Sidor

Övrigt skoj

Ekonomibloggar

Det finns fler bloggar och sajter där ute som tipsar om bra sätt att tjäna extra pengar. Här listar vi bra platser där du hittar mer information.

Teknik

Nyhetsarkiv

Copyright © 2009 Hotpage.se.
Hotpage.se garanterar inte att du tjänar pengar på produkter eller tjänster som beskrivs här.
På internet kan man tjäna mycket pengar, lite eller inget alls. Och du kan även förlora pengar.
Din inkomst beror på din arbetsinsats och den metod du använder.
Vi kan inte stå till svars för eventuella ekonomiska förluster.